Fysio,- manueeltherapie Siderius & Van der Wal

 

Specialisaties

 

Masteropleiding Manuele therapie volgens SOMT ( Geregistreerd bij de NVMT). Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. 


Revalidatie na operaties en andere aandoeningen d.m.v. training wordt gewerkt aan conditie, opbouw van kracht en coördinatie na heup, knie of schouderprothese en ook onderhouden van motoriek bij neurologische aandoeningen zoals MS, ALS, CVA etc

 

Dry needling. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. 

 

Medical taping. Wanneer professionele behandelaars zijn opgeleid om het medical taping concept goed te kunnen toepassen liggen goede resultaten binnen handbereik. De behandelmethode is uiterst effectief, pijnvrij en veilig. In de praktijk wordt de tape als extra interventie toegepast om sneller tot een resultaat te komen. De cliënt/sporter geneest niet sneller,  maar het weefsel kan beter regenereren doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteund of geactiveerd worden.

 

Shockwave. Shockwave therapie is wetenschappelijk bewezen de beste therapie bij chronische pees ontstekingen. Met name achillespeesklachten, hielspoor, schouderklachten en tenniselleboogklachten reageren goed op shockwavetherapie.

 

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sportbeoefening te hervatten.